Tankefelt teknikker (TFT), energipsykologi


TFT er en enkel hjelp til selvhjelps teknikk, som tar i bruk hele mennesket, kropp, sinn, sjel og ånd. 

 

TFT inneholder bruk av tilsedeværelse, bevissthet, anerkjennelse, intensjon, manifestesjon, visualisering, fantasi og pust.

 

TFT er et effektivt verktøy for å finne og forløse fysiske og følelsesmessige blokkeringer, skape flyt og balanse slik at naturlig bedring kan finne sted. Metoden er lett og lære å bruke på seg selv og andre. TFT tar i bruk hele mennesket, kropp (banker på meridianer), sinn (tanke), sjel (følelser) og ånd (pusteøvelser).

 

TFT kombinerer Østens kunnskap om kroppens energibaner og Vestens kunnskap innen tradisjonell psykologisk tankegang. Energibanene, meridiansystemet, ligger til grunn i bruk av metoder som akupunktur, akkupressur, fotsoneterapi med mer . Dr. Roger Callahan, klinisk psykolog med mer enn 50 års erfaring utviklet og forsket på metoden i mer enn 25 år. TFT ble utviklet fordi han følte han ikke nådde frem med å hjelpe sine klienter på en tilfredsstillende måte med psykologi kunnskapene. Via sin interesse for østlig filosofi og kinesiologi ble han kjent med energisystemet. Kombinert med hans måte å arbeide på innen psykologien hvor klienter tenker på problemet, ble metoden tankefeltterapi skapt.

 

Behandlinger utføres ved fininnstilling av tankefeltet, altså tilstedeværende i følelsen du ønsker å bli kvitt, mens du banker lett med fingrene på kroppens energibaner. Eks: Er det en smerte du ønsker å redusere, gir du oppmerksomhet til smerte, mens du banker på enkelte punkter. Er du lei deg og ønsker å endre på det, kjenner du på hvor lei deg du er, mens du banker. 

 

Mats Uldal innførte TFT til Norge i 1997, og la til en effektiv spørre teknikk for lettere å få klienter følende. Denne spørreteknikken samsvarer godt med boken ”Når livet setter seg i kroppen” av Eldreed Steen og Liv Haugli.

 

I TFT-DX brukes kinesologisk testing, hvor ditt indre viser hva slags behandling som trengs akkurat nå.

Advanced TFT chakra balansering brukes for kontakt med og balansering av chakra bevisstheten. Dette har jeg forenklet og videreutvidet til å teste og balansere chakrabevissthet, auraen, energibånd og andre energier.

 

Jeg lærer bort intuitiv bruk av tankefelt teknikker, ved intutivt å føle hvor vi skal behandle istedet for å muskelteste kroppen. I tillegg til tillært metode kan det dukke opp induviduelle øvelser som hver enkelt kan ha behov for. Mange av øvelsene jeg lærer bort har dukket opp under behandling, folks indre viser hva som er riktig for dem. Felles for teknikkene er bruk av kropp via energibaner/chakra, pust og tilstedeværelse.

 

Kurs for å lære intuitive tankefelt teknikker hos meg inneholder:

 - Grunn nivå: meridian punkter, pusteteknikker og øyeøvelser og hvordan bruke dem intuitivt for størst mulig utbytte.

 - Videregående nivå: chakra og aura testing og balansering.

 

Jeg merker via min klarfølthet å "se" hva som skjer under bruk av teknikkene, og har dermed en ekstra forståelse om hva som er årsaken til virkningen av øvelsene.Måten jeg bruker og lærer bort TFT på er utviklet via sjelsveiledning under arbeid med meg selv og andre. 

 

Interessert i kurs? gi beskjed på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og jeg sender invitasjon når kursoppstart nærmer seg.